Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

KOMBINACIJA KRATKE TANJURAČE I SIJAČICE ZA ZELENU GNOJIDBU

Jeste li razmišljali o zelenoj gnojidbi?

U većem dijelu Europe i Americi već je dugogodišna praksa, dok je kod nas tek nadolazeći trend koji se, uz organsku gnojidbu, uporabu stajnjaka i komposta, plodored i mineralnu gnojidbu, ubraja u mjere popravke poljoprivrednih tala i unaprijeđenja proizvodnje.

Najveće je značenje zelene gnojidbe u opskrbi tla dušikom, ali tu su i drugi, ne manje bitni, pozitivni efekti, kao npr., sprječavanje površinske erozije tla, jer se sjetva i vegetacija kultura za zelenu gnojidbu odvija u razdoblju nakon žetve ozimih i jarih žitarica (pšenica, ječam...), kada su naše poljoprivredne površine najčešće "prazne". Slijedeći pozitivan efekt zelene gnojidbe je u poboljšanju fizikalnih svojstava tla, odnosno u retenciji vode, aeraciji, smanjenju zbijenosti tla, zatim obogaćenju tla svježom organskom tvari, odnosno hranom i energetskim materijalom za mikroorganizme, uslijed čega tlo postaje biološki aktivnije.Zbog brzog porasta i velike nadzemne mase dobro pokrivaju tlo, te smanjuju ili sprječavaju rast i razvoj korova.

Kombinacija kratke tanjurače TULIP Multidisc XL u kombinaciji sa sijačicom za zelenu gnojidbu POLYMAT Compact pokazao se kao izuzetno učinkovit alat u pripremi poslije žetve i zelenoj gnojidbi, sve u jednome prohodu. Na takav način uz već navedene benefite zelene gnojidbe, dolazimo do značajnih ušteda u vremenu i gorivu.

Trenutno primamo narudžbe za kombinacije po promotivnom cijenama.

Samo kod Vašeg partnera

Agro-tok d.o.o.Polymat Compact